Πρόκληση Πολλαπλής Ωορηξίας

Κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού κύκλου, ο υποθάλαμος εκκρίνει την ορμόνη GnRH η οποία επιδρά στην υπόφυση, η οποία με τη σειρά της εκκρίνει την θυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH) και την ωχρινοποιητική ορμόνη (LH), γνωστές και ως υποφυσιακές γοναδοτροπίνες.

Λόγο της FSH, αρχίζει να ωριμάζει στην ωοθήκη μια ομάδα 8-12 ωοθυλακίων (μικρές κύστες που περιέχουν ωάρια). Την 8η ημέρα του κύκλου, ένα από τα ωοθυλάκια αυτά θα επικρατήσει και μετά από 4 με 5 ημέρες, υπό την επίδραση της LH θα φτάσει στην ωορρηξία. Τα υπόλοιπα ωοθυλάκια θα αποτύχουν να ωριμάσουν, θα εκφυλιστούν και θα γίνουν "ατρητικά".

Η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται, έχει ως στόχο να διασώσει τα ωοθυλάκια αυτά από την ατρησία και να τα βοηθήσει να ωριμάσουν όπως εκείνο που επικρατεί.

Τα σκευάσματα που χορηγούνται είναι συνθετικά παρασκευασμένες ορμόνες, πανομοιότυπες με αυτές που εκκρίνονται από τη γυναικεία υπόφυση στον εγκέφαλο.

Η διέγερση των ωοθηκών παρακολουθείται στενά με τη μέτρηση της ορμόνης που παράγουν τα ωριμάζοντας ωοθυλάκια, καθώς και με υπερηχογραφικό έλεγχο του μεγέθους τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σας καλοσωρίζουμε στην Εμβρυογένεση και στο συναρπαστικό ταξίδι της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Όλοι εμείς εδώ είμαστε αφοσιωμένοι με αγάπη, πάθος και αυταπάρνηση σε μία και μοναδική αποστολή. Να σταθούμε δίπλα σας και να σας οδηγήσουμε με επιτυχία στη πραγμάτωση του πιο υπέροχου ονείρου, της δημιουργίας οικογένειας!

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 49,
Μαρούσι (Άνωθεν Media Markt).

+30 210 6104682

+30 210 6104688

info@embryogenesis.gr

Ωράριο Λειτουργίας

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στα Newsletter μας ενημερώστε για τα τελευταία μας νέα.
Όροι και Προϋποθέσεις