Εμβρυολόγοι

argyrou embryologosΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ειδικεύτηκε στην επίδραση αυξητικών παραγόντων στην ανάπτυξη εμβρύων. Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Εμβρυολογία και εργάζεται στον τομέα αυτόν από το 1992. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του εργαστηρίου Κλινικής Εμβρυολογίας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Εμβρυογένεσις». Έχει ειδικευτεί σε αρκετούς τομείς της κλινικής εμβρυολογίας που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν: τη μικρογονιμοποίηση, τη βιοψία κυττάρων εμβρύων καθώς και την τεχνική της κατάψυξης εμβρύων με τη μέθοδο της υαλοποίησης. Τέλος, είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα δωρεάς σπέρματος και ωαρίων της κλινικής μας.

paraskevi embryologosΣπούδασε Βιοχημεία και Φαρμακολογία στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης. Κατόπιν, πραγματοποίησε το διδακτορικό της στο τμήμα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου του Birmingham της Αγγλίας. Εργάστηκε για δύο χρόνια ως ερευνήτρια στα Πανεπιστήμια του Manchester και Cambridge της Αγγλίας. Εν συνεχεία επέστρεψε στην Ελλάδα όπου από το 1998 ως και σήμερα εργάζεται ως Κλινικός Εμβρυολόγος στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Εμβρυογένεσις».

KaragianniTaniaΣπούδασε Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Siena στην Ιταλία, απ'όπου αποφοίτησε με έπαινο το 2004.

Από το 2005 εργάζεται ως Κλινικός Εμβρυολόγος στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Εμβρυογένεσις» με ειδίκευση στη μικρογονιμοποίηση ΙCSI, τη βιοψία εμβρύων, την υαλοποίηση εμβρύων & ωοκυττάρων, την ανάλυση και προετοιμασία σπέρματος. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια και είναι μέλος της ESHRE.

mentorou embryologosΗ Χριστίνα Μεντώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Βιολoγία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε το 2005. Πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κατόπιν συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Bristol University της Αγγλίας από όπου πήρε το πτυχίο Μsc by Research in Clinical Biochemistry με υποτροφία το 2006. Από τον Ιανουάριο του 2007 εργάζεται ως Εμβρυολόγος στην Εμβρυογένεση. Παράλληλα συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το τμήμα ανοσολογίας του Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου και με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

mastromina embryologosΗ Ιωάννα Μαστρομηνά αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογιας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010, με βαθμό «Λίαν Καλώς» με ειδίκευση στην Βιολογία Κυττάρου, Μοριακή Γενετική και Αναπτυξιακή Βιολογία.
Κατόπιν μετεκπαιδευτηκε στο University College London (UCL), από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» (Distinction) στο μεταπτυχιακό προγραμμα MRes in Stem Cells and Developmental Biology το 2012. Κατά την διάρκεια της ερευνητικής της διατριβής στο εργαστηριο του Prof John Carroll μελέτησε τις επιπτώσεις της ηλικίας στην λειτουργία των μιτοχονδρίων κατά στην ανάπτυξη του πρώιμου εμβρύου. Με υποτροφία από το Cancer Research UK, εκπόνησε το Διδακτορικό της στο University of Dundee στην Σκωτία, όπου στα εργαστήρια της Dr Kim Dale και Prof Kate Storey, μελέτησε πως εγκαθιδρύεται ο εμβρυϊκός άξονας στα πρώτα στάδια της κυτταρικής διαφοροποίησης του πρώιμου εμβρύου. Έχει δημοσιεύσει τις ερευνητικές τις εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Από το 2018 εργάζεται στο εργαστήριο κλινικής εμβρυολογιας της «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ».

liapi kiki

Βοηθός Εργαστηρίου