Γενετιστές

xristopikou genetistria

Kλινική εργαστηριακή γενετίστρια, ErCLG.

Διδάκτωρ της Ιατρικής Γενετικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Mεταπτυχιακός τίτλος στην Ιατρική Γενετική και την Ανοσολογία (M.Sc.in Medical Genetics with Immunology), Πανεπιστήμιο του Brunel, 2000, Hνωμένο Βασίλειο.

Πτυχίο στη Γενετική, 1999 (B.Sc. in Genetics, 2.1), Πανεπιστήμιο του Cardiff, Hνωμένο Βασίλειο. Αναγνώριση και αντιστοιχία με το πτυχίο Βιολογίας του Α.Π.Θ.

Αναγνώριση τίτλου από ΔΙΚΑΤΣΑ.
Δημιούργησε το τμήμα Γενετικής στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΗ με εξειδίκευση στον Προεμφυτευτικό Γενετικό Έλεγχο Χρωμοσωμικών Ανωμαλιών (τεχνικές στο επίπεδο του ενός κυττάρου) από το 2003 έως σήμερα.

tsorva genetistria

Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Γενετικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πτυχίο στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική, 2004 (B.Sc. in Μοlecular Biology and Genetics, 2.1), Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Royal Holloway, Hνωμένο Βασίλειο. Αναγνώριση και αντιστοιχία με το πτυχίο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής  του Δ.Π.Θ.
Mεταπτυχιακός τίτλος στην Μοριακή Γενετική του Ανθρώπου, 2005 (M.Sc.in Human Molecular Genetics), Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ιmperial college, Hνωμένο Βασίλειο. Αναγνώριση τίτλου από ΔΙΚΑΤΣΑ.

Eργαστηριακή εμπειρία (2007 έως και σήμερα) στην ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΗ με εξειδίκευση στον Προεμφυτευτικό Γενετικό Έλεγχο Χρωμοσωμικών Ανωμαλιών. FISH (καλλιεργημένα λεμφοκύτταρα από περιφερικό αίμα, σπέρμα, βλαστομερίδια,), PCR, arrayCGH στο επίπεδο του ενός κυττάρου, Next Generation Sequencing (NGS) στην  προεμφυτευτική γενετική Διάγνωση PGD/PGS, Εξέταση κατακερματισμού του DNA στα σπερματοζωάρια με την ανάλυση SCD, μικροχειρισμός εμβρύων και γαμετών, κυτταροκαλλιέργειες.

 

20170123 160703 βΣπούδασε Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου αποφοίτησε το 2010. Πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία στο εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου από όπου πήρε το πτυχίο M.Sc.in Medical Genetics το 2013 και πραγματοποίησε την διπλωματική της εργασία στο εργαστήριο Κυτταρογενετικής και Γονιδωματικής του Ινστιτούτου με θέμα τον Μη Επεμβατικό Προγενετικό Έλεγχο.

Έχει ειδίκευση σε τεχνικές μοριακής βιολογίας και εργαστηριακή εμπειρία σε μικροβιολογικό εργαστήριο και σε ερευνητικά προγράμματα ενώ από το 2015 εργάζεται στην ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΗ με εξειδίκευση στον Προεμφυτευτικό Γενετικό Έλεγχο Χρωμοσωμικών Ανωμαλιών. PCR, arrayCGH στο επίπεδο του ενός κυττάρου, Next Generation Sequencing (NGS) στην  προεμφυτευτική γενετική Διάγνωση PGD/PGS, Εξέταση κατακερματισμού του DNA στα σπερματοζωάρια με την ανάλυση SCD, μικροχειρισμός εμβρύων και γαμετών, κυτταροκαλλιέργειες.