Ψυχολογική Υποστήριξη και Διατροφή

site diatrofi 1024x580

Έχει αποδειχτεί, μέσω τεκμηριωμένων κλινικών μελετών, ότι σε περιπτώσεις ζευγαριών που η επάρκεια του οργανισμού τους σε απαραίτητες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία στην διατροφή αποκλίνει από τις φυσιολογικές τιμές, για διάστημα 3-4 μηνών από την ημερομηνία επιθυμητής σύλληψης, παρατηρείται αυξημένο οξειδωτικό stress, που είναι επιβλαβές για τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων. 

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μας βοηθούν στο να έχουμε εικόνα για τη σχέση μεταξύ της σωματικής δραστηριότητας και της αναπαραγωγικής λειτουργίας, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Οι περισσότερες από τις μελέτες  που έχουν  γίνει μέχρι σήμερα είναι είτε σε σε αθλητές ή σε άτομα που επισκέπτονταν κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

ασκηση στον ανδρα

Αποτελεί γεγονός ότι η παχυσαρκία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχολογική υγεία τόσο των αντρών, όσο και των γυναικών.

mens weight

Η αντίληψη που θέλει τις εγκύους να τρώνε διπλά για να εξασφαλίσουν αποθέματα έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Όσες θέλουν να προστατέψουν το έμβρυο που αναπτύσσεται μέσα στους, αλλά και να επανέλθουν όσο το δυνατόν συντομότερα στα κιλά τους χωρίς προβλήματα υγείας δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη φυσική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.