Εξελίξεις στην Εμβρυολογία

Η κλινική αξία της υποβοηθούμενης εκκόλαψης των εμβρύων στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Η αξία της υποβοηθούμενης εκκόλαψης των εμβρύων (Assisting Hatching ή AH) σε ένα κλινικό πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, παραμένει ακόμη και σήμερα ένα πεδίο τριβής μεταξύ των επιστημόνων της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Konstantinos Oikonomou  

Περισσότερα

Η Εμβρυογένεση πρωτοπορεί και πάλι: εφεύρεση πρωτοκόλλου ενεργοποίησης των μη γονιμοποιημένων ωαρίων από τον Consultant Κλινικό Εμβρυολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Α. Οικονόμου

Μια νέα καινοτομία που πηγάζει από την Εμβρυογένεση έρχεται να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» της κλινικής μας αλλά και της αναπαραγωγικής ιατρικής γενικότερα: ο κλινικός εμβρυολόγος της μονάδος Δρ. Κωνσταντίνος Α. Οικονόμου, στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής που εκπονήθηκε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάφερε να αναπτύξει ένα νέο πρωτόκολλο διέγερσης των ωαρίων που δεν έχουν γονιμοποιηθεί κατόπιν ICSI. Με την χρήση δυο παραγόντων, του ιονοφόρου διαύλου ασβεστίου A23187 και του αυξητικού παράγοντα GM-CSF, ωάρια που δεν είχαν γονιμοποιηθεί 18 ώρες κατόπιν ICSI, ενεργοποιήθηκαν εμφανίζοντας φυσιολογική γονιμοποίηση, εξελίχθηκαν σε εξαιρετικά έμβρυα σταδίου βλαστοκύστης, ενώ η γενετική τους υγεία διαπιστώθηκε με την ανεκτίμητη συνδρομή και βοήθεια του τμήματος γενετικής της κλινικής μας. Τα έμβρυα που προκύπτουν με την εφαρμογή του εν λόγω πρωτοκόλλου μπορούν να οδηγήσουν δυνητικά σε γεννήσεις υγειών παιδιών και το πρωτόκολλο μπορεί να εφαρμοσθεί σε ασθενείς με αναπάντεχη ολική ή μερική αποτυχία γονιμοποίησης κατόπιν ICSI.

Konstantinos Oikonomou

Περισσότερα

Εφαρμογή φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού σε ζωντανό ανθρώπινο σπέρμα

Μια επιστημονική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Sheffield χρησιμοποίησε με επιτυχία την τεχνική της φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού (MRS) για να διαχωρίσει το «καλό» σπέρμα από το «φτωχό» με βάση την ανίχνευση των διαφορών στη μοριακή τους σύνθεση και μεταβολισμό.

Sissy Voula

Περισσότερα

Σημαντική τιμητική διάκριση του κλινικού εμβρυολόγου Δρ. Κωνσταντίνου Α. Οικονόμου της Εμβρυογένεσης

To διεθνές επιστημονικό περιοδικό μαιευτικής, γυναικολογίας και εξωσωματικής της Αγγλίας “EC Gynaecology Journal”, προσκάλεσε τον consultant κλινικό εμβρυολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Α. Οικονόμου της Εμβρυογένεσης να συμμετάσχει ως τιμώμενο μέλος του συμβουλίου των εκδοτών του περιοδικού (Honorable Editorial Board Member). Σε συνέχεια της αποδοχής της τιμητικής αυτής πρόσκλησης ο Δρ. Οικονόμου προσεκλήθη να συγγράψει το “Άρθρο του Εκδότη” (Editorial Article) του περιοδικού για το μήνα Ιούνιο. Το άρθρο του Δρ. Οικονόμου έγινε αποδεκτό και δημοσιεύθηκε στο” EC Gynaecology Journal” στις 7 Ιουνίου 2017. Το πλήρες κείμενο του άρθρου παρατίθεται παρακάτω.

Konstantinos Oikonomou

Περισσότερα

Δημιουργία πλήρως λειτουργικών ωαρίων μετά από μεταμόσχευση πολικού σωματίου: ελπίδα για ασθενείς με πρόβλημα στην ποιότητα των ωαρίων τους.

Μια νέα τεχνική έχει αναπτυχθεί πειραματικά στην εξωσωματική για τη δημιουργία νέων και πλήρως λειτουργικών ωαρίων, τα οποία θα φέρουν το γονιδίωμα του “μητρικού” ωαρίου από το οποίο προέρχονται, σε γυναίκες με παθολογικά ωάρια. Ασθενείς εξωσωματικής με “γηρασμένα” κυτταροπλασματικά ωάρια, η ποιότητα των οποίων δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν το δικό τους βιολογικό παιδί, μπορεί στο άμεσο μέλλον να κάνουν χρήση μιας νέας μεθόδου που θα κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

Konstantinos Oikonomou

Περισσότερα

Καλλιέργειες οργανοειδών του ανθρώπινου ενδομητρίου για την έρευνα της πρόωρης κύησης και του εμμηνορυσιακού κύκλου

Το ενδομήτριο είναι η βλεννογόνος επένδυση στο εσωτερικό της μήτρας, η οποία κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου αλλάζει τη σύνθεση και γίνεται παχύτερη με πολλά αιμοφόρα αγγεία για εμφύτευση και διατροφική υποστήριξη για το έμβρυο, αλλά σε περίπτωση αποτυχίας σύλληψης αυτός ο ιστός αποβάλλεται προκαλώντας την περίοδο της γυναίκας.

Sissy Voula

Περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σας καλοσωρίζουμε στην Εμβρυογένεση και στο συναρπαστικό ταξίδι της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Όλοι εμείς εδώ είμαστε αφοσιωμένοι με αγάπη, πάθος και αυταπάρνηση σε μία και μοναδική αποστολή. Να σταθούμε δίπλα σας και να σας οδηγήσουμε με επιτυχία στη πραγμάτωση του πιο υπέροχου ονείρου, της δημιουργίας οικογένειας!

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 49,
Μαρούσι (Άνωθεν Media Markt).

+30 210 6104682

+30 210 6104688

info@embryogenesis.gr

Ωράριο Λειτουργίας

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στα Newsletter μας ενημερώστε για τα τελευταία μας νέα.