Γυναικολογία και Υπογονιμότητα

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε από τον Χειρουργό Γυναικολόγο - Μαιευτήρα Μηνά Μαστρομηνά

Το κλειδί της διαφύλαξης της γυναικείας γονιμότητας είναι σήμερα πλέον στο χέρι της κάθε γυναίκας.

Η εφεύρεση και η βελτιστοποίηση/εξέλιξη των τεχνικών εξωσωματικής γονιμοποίησης από το 1978 μέχρι και σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία σε εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της υπογονιμότητας να αποκτήσουν αυτό που ονειρεύονται και δικαιούνται, την δική τους οικογένεια.

vitamindsunH Βιταμίνη D μια λιποδιαλυτή στεροειδής ορμόνη, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της εμφύτευσης, καθώς υποδοχείς και ένζυμα της Βιταμίνη D έχουν εντοπιστεί στο ενδομήτριο.

Επιστημονικές διαπιστώσεις έχουν δείξει ότι 20-52% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία είναι ελλειπής σε επίπεδα Βιταμίνης D.

Τα ζευγάρια μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές  για εγκυμοσύνη πίνοντας καθημερινά ένα πλούσιο σε βιταμίνες smoothie, σύμφωνα με την μελέτη της Dr Kermack που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο  Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το ποσοστό επιτυχίας των ζευγαριών που προχωρούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση εξαρτάται από την ηλικία του άνδρα - όχι μόνο από τη γυναίκα, σύμφωνα με μια μελέτη των ΗΠΑ.

download.jpg

Είναι συχνό αντικείμενο συζήτησης με ζευγάρια που έχουν φυσιολογικό σπέρμα, σάλπιγγες και κύκλο και πάνω από δύο έτη υπογονιμότητας αν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε σπερματέγχυση με ή χωρίς πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας ή να προσφύγουν απευθείας σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Pachydakis Anastasios