Γυναικολογία και Υπογονιμότητα

smiling young women PG8DKXL

Σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων γυναικών επιλέγει την μετάθεση της απόκτησης παιδιών καθώς προτεραιότητες όπως η επιλογή και η προσπάθεια για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία ή η απόκτηση επιπρόσθετων τίτλων σπουδών και δεξιοτήτων είναι πλέον ένα αναπόσπαστο συστατικό της ζωής μας, μέσα σε ένα περιβάλλον που η διαρκής εξέλιξη και επιμόρφωση είναι μείζονος σημασίας. Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την πλέον πολύ καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα αναπαραγωγής και στις μεθόδους αντισύλληψης, έχουν ευτυχώς οδηγήσει στη δραστική μείωση των αμβλώσεων την τελευταία δεκαετία. Παρότι όμως οι σύγχρονες γυναίκες γνωρίζουν πως να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν υπάρχει η αντίστοιχη ενημέρωση για το πως η γονιμότητα μας μεταβάλλεται στην διάρκεια της ζωής μας, πώς μπορούμε να την ελέγξουμε και κυρίως να την προστατέψουμε και να την διαφυλάξουμε ώστε όταν η συνθήκες είναι κατάλληλες να μπορούμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία οικογένειας.

Στο παρακάτω άρθρο παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τους μηχανισμούς που επηρεάζουν την ποιότητα των ωαρίων καθώς και τα «όπλα» που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή μέσω της επιστήμης της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

 

smiling young parents lying with their baby girl a SPXAT6Y

Η εξίσωση που καθορίζει το αποτέλεσμα στην Εξωσωματική:

Γιατρός + Εργαστήριο + Ασθενής + Χ = Καλό Αποτέλεσμα

Πολύ συχνά και δικαιολογημένα οι ασθενείς αναρωτιούνται  τι είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα της εξωσωματικής και πως οι ίδιοι μπορούν να το επηρεάσουν θετικά.

Το αποτέλεσμα στην Εξωσωματική στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαρτάται από τρεις συνιστώσες.

portrait of happy young couple cooking together KCZH4KS

Στα social media χαριτολογούμε αυτή την περίοδο, με τη σκιά της πανδημίας COVID-19 έχει πέσει απότομα πάνω μας, λέγοντας ότι σε 9 μήνες θα έχουμε  έκρηξη γεννήσεων στις χώρες που ακολουθούν το #μένουμεσπίτι!

Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και για να κρατήσω στην αγκαλιά μου το μωράκι μου απαιτούνται επισκέψεις στον γιατρό , εξετάσεις, έλεγχοι, γραφειοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή πολλές έξοδοι από το σπίτι; Κι όλα αυτά με αρκετή ανασφάλεια για το αν αυτό που κάνω πρέπει να το γίνει τώρα, αν είναι  δηλαδή ασφαλές να ακολουθήσω αυτή τη στιγμή το πλάνο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που είχα προγραμματίσει;

Ο προσωπικός γιατρός σας  και το έγκυρο κέντρο που εμπιστεύεστε θα σας κατατοπίσουν πλήρως για τις συστάσεις που υπάρχουν αυτή την εποχή για τη διαδικασία που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Ακόμα κι αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση ο χρόνος ποτέ δεν πηγαίνει  χαμένος. Είναι για εσάς μια πολύτιμη ευκαιρία να ενισχύσετε τον οργανισμό και τη γονιμότητα σας ταυτόχρονα! Η Διατροφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε.

exosomatiki mama mothersblog

 

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Οι αιτίες ποικίλλουν: η προχωρημένη ηλικία του ζευγαριούπεριβαντολογικοί παράγοντεςαιτίες υπογονιμότητας της γυναίκας ή του άνδρα κτλ.

Ευτυχώς πλέον η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί μια λύση απόλυτα ασφαλής και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Ρωτήσαμε την κυρία Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, η οποία πρόσφατα υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση και είναι πλέον ευτυχισμένη μανούλα δύο υπέροχων διδύμων κοριτσιών να μοιραστεί την εμπειρία της.

MM

 

"Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μια πολύ σημαντική γιορτή, η σημαντικότερη ίσως κατά την προσωπική μου γνώμη, γιατί η γυναίκα ισοδυναμεί με την ζωή. Χωρίς την γυναίκα, δεν υπάρχει ζωή. Αλλά η γυναίκα είναι ταυτόσημη και με την ομορφιά. Πιστεύω, η γυναίκα με ένα παιδί στην αγκαλιά είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει. Ότι ομορφότερο μπορεί να αντικρύσει κανείς στην ζωή!

 

Είναι η δεύτερη χρονιά που ζητάμε από εσάς να μας στείλετε τις απορίες σας,  σχετικά με Εξωσωματική και Υπογονιμότητα και τις απαντάμε όλες με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση. Η έγκυρη πληροφόρηση μόνο, μπορεί να οδηγήσει σε σωστές αποφάσεις!"

 

covid 1200x675

Ο νέος κορωνοϊός (SARS-COV-2) είναι ένα νέο στέλεχος του υπάρχοντος κορωνοϊού. Η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται το COVID-19, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη πόλη Wuhan της Κίνας. Άλλες λοιμώξεις από κορωνοϊό περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα (HCoV 229Ε, NL63, OC43 και HKU1), το Αναπνευστικό Σύνδρομο στη Μέση Ανατολή (MERS-CoV) και το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-CoV).