Πρωτόκολλα διέγερσης εξωσωματικής

Στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση χρησιμοποιούμε βασικά δύο πρωτόκολλα:

το επίμηκες που διαρκεί περίπου ένα μήνα και
το σύντομο που διαρκεί 15 ημέρες περίπου.

Στο μακρύ πρωτόκολλο η έναρξη του αναλόγου (Suprefact/Daronda/Arvekap) γίνεται την 21η ή την 1η μέρα του κύκλου. Οι πρώτες δύο εβδομάδες αφορούν τη χορήγηση μόνο του αναλόγου ενώ στις τελευταίες δύο εβδομάδες προστίθεται το φάρμακο διέγερσης (Gonal-F, Puregon, Altermon, Menogon, Menopur, Merional) χωρίς τη διακοπή του αναλόγου.

Στο βραχύ πρωτόκολλο, η έναρξη γίνεται απαραίτητα την 1η μέρα του κύκλου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ανάλογο (Suprefact/Daronda/Arvekap) είντε ανταγωνιστής (Cetrotide, Ofgalutran). Πριν την έναρξη του βραχέως πρωτοκόλλου προηγείται ένα κολπικό υπερηχογράφημα για τον αποκλεισμό παρουσίας ωοθηκικών κύστεων.

Ο γιατρός της Μονάδας θα σας συστήσει το πλέον ενδεδειγμένο πρωτόκολλο για σας, λαμβάνοντας υπ'όψιν το ιστορικό, την ηλικία, την απάντηση των ωοθηκών σε προηγούμενες προσπάθειες κλπ.

Τα τελευταία χρόνια τόσο εμείς στην Εμβρυογένεση όσο και διεθνώς έχουμε υιοθετήσει το σύντομο πρωτόκολο με τον ανταγωνιστή που είναι πολύ φιλικό και εξ ίσου αποτελεσματικό με το μακρύ. Η διάρκεια του είναι μόνο 10-12 ημέρες με πολύ λιγότερες ενέσεις.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σας καλοσωρίζουμε στην Εμβρυογένεση και στο συναρπαστικό ταξίδι της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Όλοι εμείς εδώ είμαστε αφοσιωμένοι με αγάπη, πάθος και αυταπάρνηση σε μία και μοναδική αποστολή. Να σταθούμε δίπλα σας και να σας οδηγήσουμε με επιτυχία στη πραγμάτωση του πιο υπέροχου ονείρου, της δημιουργίας οικογένειας!

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 49,
Μαρούσι (Άνωθεν Media Markt).

+30 210 6104682

+30 210 6104688

info@embryogenesis.gr

Ωράριο Λειτουργίας

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στα Newsletter μας ενημερώστε για τα τελευταία μας νέα.