Εξελίξεις στην Εμβρυολογία

Καλλιέργειες οργανοειδών του ανθρώπινου ενδομητρίου για την έρευνα της πρόωρης κύησης και του εμμηνορυσιακού κύκλου

Το ενδομήτριο είναι η βλεννογόνος επένδυση στο εσωτερικό της μήτρας, η οποία κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου αλλάζει τη σύνθεση και γίνεται παχύτερη με πολλά αιμοφόρα αγγεία για εμφύτευση και διατροφική υποστήριξη για το έμβρυο, αλλά σε περίπτωση αποτυχίας σύλληψης αυτός ο ιστός αποβάλλεται προκαλώντας την περίοδο της γυναίκας.

Sissy Voula

Περισσότερα

Θεραπείες ασθενών με όγκο όρχεως, επιπτώσεις και διατήρηση γονιμότητας

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου των όρχεων που αφορά σε άντρες κυρίως ηλικίας 20-35 ετών, κατοίκους βιομηχανικών πόλεων. Η τοξικότητα των αντινεοπλασματικών θεραπειών στα γεννητικά κύτταρα των ανδρών είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και είναι δυνατό να προκαλέσει χρωμοσωμικές ανωμαλίες στα σπερματοζωάρια όπως για παράδειγμα ανευπλοειδίες, δομικές χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή μεταλλάξεις.

Xrysa Paschalidou

Περισσότερα

Οι επιστήμονες έχουν σπάσει το αινιγματικό / μυστηριώδες εμπόδιο εμφύτευσης ανθρώπινου εμβρύου

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ (Καθ Brivanlou στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης) έχουν αναπτύξει μια αξιόλογη νέα τεχνική που επιτρέπει σε ανθρώπινα έμβρυα να αναπτύσσονται στο εργαστήριο, πέρα από το στάδιο της εμφύτευσης.

Sissy_Voula.png

Περισσότερα

Η μικρογονιμοποίηση ICSI δε νικά την ηλικία

Η χρήση της τεχνικής ICSI (ενδοκυτταροπλασματική σπερματέγχυση) στην εξωσωματική γονιμοποίηση έχει αυξηθεί πρόσφατα και εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις υπογονιμότητας. Στην Ευρώπη η ICSI χρησιμοποιείται στο 65% των κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης και στην Αμερική στο 76%. Γενικά, η ICSI χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις υπογονιμότητας ανδρικού παράγοντα έτσι ώστε να αυξηθεί το ποσοστό γονιμοποίησης και ο αριθμός των εμβρύων. Αλλά μια ερώτηση που μπορεί να προκύψει από αυτό είναι αν η ICSI, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις υπογονιμότητας που δεν οφείλονται στον αντρικό παράγοντα, μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα σε σύγκριση με τη συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω.

Τάνια 1

Περισσότερα

Διατήρηση γονιμότητας σε γυναίκες με καρκίνο

Εκτός από τον καρκίνο του μαστού, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών πάσχουν από άλλες μορφές γυναικολογικού καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου, ενώ ένας πολύ μεγάλος αριθμός πάσχει από άλλες κακοήθειες.

Μαρίνα

Περισσότερα

Η προχωρημένη πατρική ηλικία και η ποιότητα του σπέρματος έχουν σοβαρή επίδραση στο σχηματισμό της βλαστοκύστης!

Διαφορετικές μελέτες κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δείξει τη μείωση της ποιότητας του σπέρματος. Πιστεύαμε στο παρελθόν ότι η πατρική ηλικία δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη θετική έκβαση ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τάνια 1

Περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σας καλοσωρίζουμε στην Εμβρυογένεση και στο συναρπαστικό ταξίδι της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Όλοι εμείς εδώ είμαστε αφοσιωμένοι με αγάπη, πάθος και αυταπάρνηση σε μία και μοναδική αποστολή. Να σταθούμε δίπλα σας και να σας οδηγήσουμε με επιτυχία στη πραγμάτωση του πιο υπέροχου ονείρου, της δημιουργίας οικογένειας!

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 49,
Μαρούσι (Άνωθεν Media Markt).

+30 210 6104682

+30 210 6104688

info@embryogenesis.gr

Ωράριο Λειτουργίας

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στα Newsletter μας ενημερώστε για τα τελευταία μας νέα.