Στις 4 και 5 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του κλινικού εμβρυολόγου της Εμβρυογένεσις Κωνσταντίνου Α. Οικονόμου, στην διεθνούς φήμης κλινική IVI στη Valencia της Ισπανίας.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν εκπαιδευτικός και συγκεκριμένα η εκπαίδευση στην τεχνική της βιοψίας βλαστοκύστης.

Η βλαστοκύστη αποτελεί το πιο εξελιγμένο αναπτυξιακό στάδιο των ανθρώπινων εμβρύων που συναντάται κατά την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και η τεχνική της βιοψίας της για Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (ΠΓΔ) διαφέρει αρκετά από αυτή που εφαρμόζεται σε άλλα στάδια εμβρύων. εμβρυολόγος Κωνσταντίνος Α. Οικονόμου κατά την επίσκεψή του στην κλινική IVI στη Valencia της Ισπανίας, εκπαιδεύτηκε στην τεχνική της βιοψίας κυττάρων από έμβρυα σε στάδιο βλαστοκύστης, αλλά και στην επεξεργασία και μονιμοποίηση των κυττάρων αυτών για Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση.

Επίσης ο εμβρυολόγος εκπαιδεύτηκε σε κατάψυξη εμβρύων σε στάδιο βλαστοκύστης, μετά από Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση με την τεχνική της υαλοποίησης (Vitrification), η οποία διαφοροποιείται από την αντίστοιχη τεχνική σε έμβρυα που δεν έχουν υποβληθεί σε βιοψία για ΠΓΔ. Έτσι λοιπόν οι εμβρυολόγοι της Εμβρυογένεσις βρίσκονται πλέον σε θέση να πραγματοποιούν διαδικασίες βιοψίας σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου για Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση: βιοψία πολικού σωματίου, βλαστομεριδίου και βλαστοκύστης.