Συμμετοχή σε Συνέδρια

3ο Συνέδριο ΕΛΕΙΥΑ – ΠΕΚΕ | Ξενοδοχείο Athens Hilton, Αθήνα | 22 – 24 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων, διοργανώνει το 3ο Συνέδριο «Εξωσωματικής Γονιμοποίησης» στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα στις 22 – 24 Φεβρουαρίου 2018.

 

Η Εμβρυογένεση συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Eπαναλαμβανόμενων Αποβολών που έγινε στις Κάννες, Γαλλια στις 14-17 Ιανουαρίου 2016.

cannes12650622 916547508441757 541815524 n

Η Εμβρυογένεσις συμμετέχει στο 1ο Συμπόσιο Κλινικής Γενετικής που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής. 
To Συμπόσιο διοργανώνεται απο την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής, το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Ε.Κ.Π.Α και την Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον».

Η Εμβρυογένεση συμμετέχει στο 13o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28-31 Μαίου 2015, στον Βόλο, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

Η Εμβρυογένεση συμμετέχει στο 14o Παγκόσμιο Συνέδριο Προεμφυτευτικής Διάγνωσης που θα γίνει στο Chicago Illinois στις Ηνωμένες Πολιτείες 11-13 Μαΐου 2015.

Στο πλαίσιο εργασιών του Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής ESHRE (2012), στην Κωνσταντινούπολη, η ομάδα της Μονάδας μας τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας στον Τομέα των Κλινικών Επιστημών. Ειδικότερα, η εργασία που παρουσιάστηκε είχε τίτλο: "Καθυστέρηση των κυτταρικών διαιρέσεων στη μίτωση και αργή μετάβαση από τα -2 στα -4 κύτταρα στα πρώτα στάδια της in vitro ανάπτυξης των εμβρύων που κρίθηκαν ως ανευπλοιειδικά, στο στάδιο της αυλάκωσης (8 κύτταρα), με τη μέθοδο του συγκριτικού γενωμικού υβριδισμού με μικροσυτοιχίες DNA" και είχε εκπονηθεί από τους Steve Davies, Χριστόπικου Δήμητρα, Τσορβά Έρικα, Καραγιάννη Τάνια, Alan H. Handyside, Μαστρομηνά Μηνά. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μονάδας Υποβοηθούμενης Παραγωγής 'Εμβρυογένεσις' και του Institute of Integrative and Comparative Biology, Faculty of Biological Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds. Η χρωμοσωμική ανάλυση των ωαρίων με τη βιοψία των δυο πολικών σωματίων, σε γυναίκες που υπεισέρχονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει αποδείξει το υψηλό ποσοστό λαθών στη διαδικασία της μείωσης που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αριθμητικών χρωμοσωμικών ανωμαλιών (π.χ σύνδρομο Down) στα ωάρια άρα και στα έμβρυά τους.