fbpx

Γενετική και Εμβυολογία

Αγαπητοί μας φίλοι/ες,

Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε, πως στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Όμιλο Υγεία η Μ.Ι.Υ.Α «ΕΜΒΡΥOΓΕΝΕΣΙΣ» θα σταματήσει να λειτουργεί στον υφιστάμενο χώρo (Κηφισίας 49 και Ζηρίδη), στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η Τράπεζα Κρυοσυντήρησης της Μ.Ι.Υ.Α «ΕΜΒΡΥOΓΕΝΕΣΙΣ» θα μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια (από πιστοποιημένο μεταφορέα βιολογικών υλικών) στις εγκαταστάσεις της νέας Μονάδας του Oμίλου ΥΓΕΙΑ στο Μαρούσι (Φλέμινγκ 15). Όι γιατροί, οι εμβρυολόγοι καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό μας θα βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 6104682-7

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές!

ΜΗΝΑΣ ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑΣ

 

mastrominas photo

Είναι πλέον γεγονός ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει εισέλθει στην καθημερινότητα μας αφού η υπογονιμότητα προβληματίζει ένα στα τέσσερα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας.

 

Η όλη διαδικασία στις μέρες μας μπορεί και πρέπει να είναι απλή, επιτυχής, προσιτή και φιλική.

Είναι όμως παντού και πάντα έτσι; Προφανώς όχι και άρα εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα πού θα κάνω την προσπάθεια μου;

pregnant woman holding ultrasound photo on belly MCB5DUG

Η εμφύτευση του ανθρώπινου εμβρύου αποτελεί ένα από τα πιο σκοτεινά και λιγότερο μελετημένα κεφάλαια στην επιστήμη της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, καθώς δεν είναι δυνατή η διερεύνηση αυτής της διαδικασίας εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης σε αυτό το εμβρυικό στάδιο. Ο ιστός στον οποίον προσκολλάται το έμβρυο ονομάζεται ενδομήτριο και είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Μετά από 40 χρόνια εφαρμοσμένης κλινικής πράξης και εκατομμύρια παιδια σε όλη την υφήλιο, η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί την πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και έρχεται να δώσει χείρα βοηθείας στα σύγχρονα ζευγάρια.

Συγκεντρώσαμε τις 7 πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση και απευθυνθήκαμε για απαντήσεις στον Dr. Μηνά Μαστρομηνά, MD, PhD Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικό στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και σε προβλήματα Γονιμότητας και διευθυντή της Ιατρικής Μονάδας ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ.

Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD/PGS) είναι μια καλά εδραιωμένη τεχνική στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στόχο έχει τη μεταφορά στη μήτρα υγιών εμβρύων ύστερα από γενετικό έλεγχο. Παρ’όλα αυτά, η τεχνική αυτή έχει περιορισμούς. Ένας σημαντικός περιορισμός είναι η επεμβατικότητα της μεθόδου.

Xristopikou-GEN.jpg

Βιοψία Βλαστοκύστης (5ης ημέρας έμβρυο) σε σχέση με τη βιοψία στο στάδιο της αυλάκωσης (3ης ημέρας έμβρυο)

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Όνομα *


Τηλέφωνο Επικοινωνίας *

Invalid Input
Email *

Invalid email address.
Ημερομηνία *

Please select a date when we should contact you.
Μήνυμα *

Invalid Input
Προτίμηση Ώρας

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input
Για την ακριβή ώρα και διαθεσιμότητα θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά