Γυναικολογία και Υπογονιμότητα

Ανεξήγητη Υπογονιμότητα: Σπερματέγχυση ή εξωσωματική;

Είναι συχνό αντικείμενο συζήτησης με ζευγάρια που έχουν φυσιολογικό σπέρμα, σάλπιγγες και κύκλο και πάνω από δύο έτη υπογονιμότητας αν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε σπερματέγχυση με ή χωρίς πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας ή να προσφύγουν απευθείας σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Pachydakis Anastasios

Περισσότερα

Φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης και υγεία της γυναίκας: Μύθοι και αλήθειες

Μία γκρίζα ζώνη και ατμόσφαιρα που συνεχίζει να αιωρείται στις μέρες μας, αποτελεί δυστυχώς συχνά τροχοπέδη στη σημαντική απόφαση μίας γυναίκας -ενός ζευγαριού- να ξεκινήσει μία θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αν και είναι απόλυτα ξεκάθαρο και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν έχουν επίπτωση στην υγεία της γυναίκας με την ορθή χρήση τους, ακόμα και άνθρωποι από τον χώρο της υγείας διαδίδουν λανθασμένες πληροφορίες και επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Koufomixail Vasileios

Περισσότερα

Έξι μύθοι και δύο αλήθειες για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση

1.Η Εξωσωματική δεν επιτυγχάνει ποτέ με την πρώτη προσπάθεια. Μύθος

Βάσει διεθνών στατιστικών, η πλειονότητα των νέων ζευγαριών σε ποσοστό πάνω από 60% θα επιτύχει με την πρώτη προσπάθεια. Γυναίκες μετά την ηλικία των 40 ετών έχουν μικρότερα ποσοστά επιτυχίας και γενικά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες.

mastrominas

Περισσότερα

Γονιμότητα στα πέτρινα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πολυτέλεια ή ανάγκη;

Τα προβλήματα της δημοσιονομικής κρίσης για τη χώρα μας φαίνονται ατέλειωτα. Το δημογραφικό όμως είναι από τα πλέον σοβαρά και συνεπάγεται τη σταδιακή μείωση και γήρανση του πληθυσμού.

Ο μέσος όρος παιδιών ανά ζευγάρι στην Ελλάδα ειναι 1,38 το χαμηλότερο στην Ευρώπη, όταν στη Γερμανία ειναι 1,96 που σημαίνει τουλάχιστον πληθυσμιακή σταθερότητα για τη χώρα αυτή. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις οι γεννησεις στη χωρα μας μετα το 2008 μειώνονταν σταθερα μεχρι του ποσοστού του 15% που είναι σήμερα. Αντίστοιχες είναι και οι μειώσεις προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποιήσης που φθάνουν το 20-25%.

2af196fb16884291b377fce5f15382d0.jpg

Περισσότερα

Λιγότερες γενετικές ανωμαλίες σε μωρά γυναικών ηλικίας 40 και άνω μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και άνω

Τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν λιγότερες γενετικές ανωμαλίες σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται από γυναίκες που συλλαμβάνουν με φυσικό τρόπο στην ίδια ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας.

Περισσότερα

Θα παγώνατε τα ωάρια ή τις φιλοδοξίες σας;

κατάψυξη ωαρίων«Από τις γυναίκες που έρχονται καθημερινά στο ιατρείο μου για ζητήματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ποσοστό 40% είναι άνω των 40 ετών. Βλέπω την αγωνία τους καθώς ξέρουν ότι η γονιμότητά τους βρίσκεται στη δύση της» λέει στο «Βήμα» ο μαιευτήρας-γυναικολόγος δρ Μηνάς Μαστρομηνάς.

Περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σας καλοσωρίζουμε στην Εμβρυογένεση και στο συναρπαστικό ταξίδι της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Όλοι εμείς εδώ είμαστε αφοσιωμένοι με αγάπη, πάθος και αυταπάρνηση σε μία και μοναδική αποστολή. Να σταθούμε δίπλα σας και να σας οδηγήσουμε με επιτυχία στη πραγμάτωση του πιο υπέροχου ονείρου, της δημιουργίας οικογένειας!

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 49,
Μαρούσι (Άνωθεν Media Markt).

+30 210 6104682

+30 210 6104688

info@embryogenesis.gr

Ωράριο Λειτουργίας

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στα Newsletter μας ενημερώστε για τα τελευταία μας νέα.